Klaipėdos rajono turizmo informacijos centras

ŠVENTĖ! DARŽAS - SODAS - SĖKLA

Šventės
Kviečiami sodininkai, daržininkai, žolininkai, sėklų mėgėjai ir visi geros valios žmonės besidomintys gamtos puoselėjimu. Šventės tikslas – mainai patirtimi, žiniomis, apie sodus, daržus, augalus, sėklas. Ypatingai laukiame visų kurie savo jėgomis ir išmintimi išaugino savas sėklas.
 
Vyks savo daržų, darželių, sodų, miško-sodų pristatymai (dalyvauti galės visi norintys, būtina išankstinė registracija), sėklų mainai, šokiai, žaidimai.
 
Praėjusių metų sėklos pasėtos, užaugintos, derlius nuimtas, šeima pamaitinta, o naujai surinktos sėklos turbūt sugulė į mažutes dėžutes, maišelius ir kokia laimė bus vėl drauge susirinkti ir jomis pasidalinti:). Labai įdomu kaip jums sekėsi tas sėklas auginti? Tad šiais metais nusprendėme rengti mažiau paskaitų ir pabandyti įvesti projektų pristatymus, kur žmonės galės pristatyti savo kūrybą sklypuose, planus, vizijas ką ir kaip jie šiais metais planuoja sėti, sodinti, ar kaip apsaugoti savo augaliukus. Pasidalinti patirtimi, iššūkiais, bandymais, paklausti kitų žmonių nuomonės.
 
Šventės eiga:
11:30 – 12:00 - Atidarymas, Įžangos žodis
12:00 – 13:45 - Projektų pristatymai
13:45 – 14:15 - Judrieji žaidimai
14:15 – 14:45 - Pertrauka
14:45 – 15:20 - Stalo žaidimas, charakterio savybių atlasas.
15:20 – 16:00 - Sėklų mainai (mainomės ir dovanojame sėklas)
16:00 – 17:00 - Tautiniai šokiai
17:00 – 18:00 - Pokalbių rateliai
18:00 – 19:00 - Tvarkymasis, atsisveikinimas:)
 
PASTABA – šventės eigos laikai gali kisti dėl nežinomo projektų pristatymų dalyvių skaičiaus, ir bus patikslinti likus savaitei iki renginio.
 
Šventėje galima mugė. Norintys registruokitės telefonu +370 621 49492.
Šventės organizatoriai nėra atsakingi už prekiautojus.
 
RENGINIO KAINA – savanoriška parama, padėka prisidedant prie organizavimo išlaidų.
 
PROJEKTŲ PRISTATYMAI
Aprašymas:
Kiekvienas norintis gali pristatyti savo daržo, sodo, sodybos arba miško sodo projektą. Pasidalinti teigiama arba neigiama patirtimi. Po pristatymo galima paklausti patarimų, kitų patirčių vertingų pristatytam projektui. Pristatymo laikas vienam žmogui iki 20 min., paskirstant laiką pagal savo poreikį: savo projekto/patirties pristatymas, klausymų-atsakymų/patarimų dalis. Laikas bus stebimas.
Pristatyti galima bus įvairiausiais būdais (skaidrės, maketai, piešti ant lentos, žodžiu ir tt.)
Tiems kas norės pristatyti projektus būtina iš anksto užsiregistruoti iki vasario 26 d., kad galėtume susiderinti laikus, ir kad galėtume paruošti jums reikiamas pristatymo priemones.
 
 
Labai skatiname dalyvauti pristatymuose, ir pristatyti savo šių metų sodo arba daržo planą, įdomu pamatyti, išgirsti ką žmonės prisimąsto:). Taip pat laukiame sėklininkų, sodininkų, daržininkų, kurie norėtų prisijungti prie šventės kūrybinio proceso.
 
Informacija tel. +370 607 95979 Aurimas, +370 622 75331 Romanas
 
- Šventės metu tėveliai yra atsakingi už savo vaikus.
- Šventė be svaigalų.
- Šventės organizatoriai neturi galimybių užtikrinti visų žmonių ir daiktų saugumo, todėl prašome atitinkamai pasirūpinti savimi ir savo turtu.
 
ŠVENTĖS KŪRĖJAI: VšĮ Mokykla Laimė, Romanas ir Edita Gudlekiai.