Vikinginio laikotarpio ( IX-XIIa ) patiekalu demonstracija-degustacija

Kontaktai

Kaip susisiekti?:

Paslaugos

Edukacinės programos metu svečiai bus supažindinti su IX-XII a. duonos kepimo ypatumais, rakandais, legendomis.

Svečiai patys formuos avižinius arba miežinius duonos paplotėlius bei keps ant laužo žaizdro, skanaus pagardinant juos kanapiniu sviestu.

Smaližiai lipdys bandeles su aguonų/medaus/spanguolių įdaru bei keps jas laužo kaitroje. Bandeles skanausime užsigerdami gilių kava, žolelių arbata arba pienu (pasirinktinai).

Trukmė: 30 min
Kaina:

10-30 žmonių grupei - 5 Eur/žm

31-50 žmonių grupei - 4 Eur/žm

Edukacijos metu svečiai bus supažindinti su IX-XII a. duonos kepimo ypatumais, rakandais, legendomis.

Svečiai patys formuos avižinius arba miežinius duonos paplotėlius bei keps ant laužo žaizdro, skanaus pagardinant juos kanapiniu sviestu.

Smaližiai lipdys bandeles su aguonų/medaus/spanguolių įdaru bei keps jas laužo kaitroje. Bandeles skanausime užsigerdami gilių kava, žolelių arbata arba pienu (pasirinktinai).

Persikelę į Edukacijų namus svečius supažindinsime su IX-XII a. patiekalų gausa, maisto gaminimo ypatumais, naudojamomis daržovėmis, prieskoniais, vyks viktorina su prizais-siurprizais.

Pristatysime archeologinius kostiumus bei Žvilių, Tytuvėnų, Laivių kapinynu archoeloginius radinius.

Trukmė: 1,30 val
Kaina:

10-30 žmonių grupei - 15 Eur/žm

31-50 žmonių grupei - 14 Eur/žm

Edukacijos metu svečiai bus supažindinti su IX-XII a. duonos kepimo ypatumais, rakandais, legendomis.

Svečiai patys formuos avižinius arba miežinius duonos paplotėlius bei keps ant laužo žaizdro, skanaus pagardinant juos kanapiniu sviestu.

Smaližiai lipdys bandeles su aguonų/medaus/spanguolių įdaru bei keps jas laužo kaitroje. Bandeles skanausime užsigerdami gilių kava, žolelių arbata arba pienu (pasirinktinai).

Persikelę į Edukacijų namus svečius supažindinsime su IX-XII a patiekalų gausa, maisto gaminimo ypatumais, naudojamomis daržovėmis, prieskoniais, vyks viktorina su prizais-siurprizais.

Pristatysime archeologinius kostiumus bei Žvilių, Tytuvėnų, Laivių kapinynu archoeloginius radinius.

Patiekalų asortimentas gali keistis nuo daržovių sezoniškumo, žuvų gaudymo ribojimų ir lauko sąlygų, pakeičiant juos kitais, vikinginio laikotarpio atitinkančiais patiekalais – žemėje kepta mėsa, vištienos kepsneliais kepamais ant laužo, dūminėje krosnyje kepamais/troškinamais patiekalais.

Trukmė: 2 val
Kaina:

10-30 žmonių grupei - 20 Eur/žm

31-50 žmonių grupei - 18 Eur/žm

Atsiliepimai

Komentuoti