
Edukacinės programos metu svečiai bus supažindinti su IX-XII a. duonos kepimo ypatumais, rakandais, legendomis.
Svečiai patys formuos avižinius arba miežinius duonos paplotėlius bei keps ant laužo žaizdro, skanaus pagardinant juos kanapiniu sviestu.
Smaližiai lipdys bandeles su aguonų/medaus/spanguolių įdaru bei keps jas laužo kaitroje. Bandeles skanausime užsigerdami gilių kava, žolelių arbata arba pienu (pasirinktinai).
Trukmė: | 30 min |
Kaina: |
10-30 žmonių grupei - 5 Eur/žm 31-50 žmonių grupei - 4 Eur/žm |
Edukacijos metu svečiai bus supažindinti su IX-XII a. duonos kepimo ypatumais, rakandais, legendomis.
Svečiai patys formuos avižinius arba miežinius duonos paplotėlius bei keps ant laužo žaizdro, skanaus pagardinant juos kanapiniu sviestu.
Smaližiai lipdys bandeles su aguonų/medaus/spanguolių įdaru bei keps jas laužo kaitroje. Bandeles skanausime užsigerdami gilių kava, žolelių arbata arba pienu (pasirinktinai).
Persikelę į Edukacijų namus svečius supažindinsime su IX-XII a. patiekalų gausa, maisto gaminimo ypatumais, naudojamomis daržovėmis, prieskoniais, vyks viktorina su prizais-siurprizais.
Pristatysime archeologinius kostiumus bei Žvilių, Tytuvėnų, Laivių kapinynu archoeloginius radinius.
Trukmė: | 1,30 val |
Kaina: |
10-30 žmonių grupei - 15 Eur/žm 31-50 žmonių grupei - 14 Eur/žm |
Edukacijos metu svečiai bus supažindinti su IX-XII a. duonos kepimo ypatumais, rakandais, legendomis.
Svečiai patys formuos avižinius arba miežinius duonos paplotėlius bei keps ant laužo žaizdro, skanaus pagardinant juos kanapiniu sviestu.
Smaližiai lipdys bandeles su aguonų/medaus/spanguolių įdaru bei keps jas laužo kaitroje. Bandeles skanausime užsigerdami gilių kava, žolelių arbata arba pienu (pasirinktinai).
Persikelę į Edukacijų namus svečius supažindinsime su IX-XII a patiekalų gausa, maisto gaminimo ypatumais, naudojamomis daržovėmis, prieskoniais, vyks viktorina su prizais-siurprizais.
Pristatysime archeologinius kostiumus bei Žvilių, Tytuvėnų, Laivių kapinynu archoeloginius radinius.
Patiekalų asortimentas gali keistis nuo daržovių sezoniškumo, žuvų gaudymo ribojimų ir lauko sąlygų, pakeičiant juos kitais, vikinginio laikotarpio atitinkančiais patiekalais – žemėje kepta mėsa, vištienos kepsneliais kepamais ant laužo, dūminėje krosnyje kepamais/troškinamais patiekalais.
Trukmė: | 2 val |
Kaina: |
10-30 žmonių grupei - 20 Eur/žm 31-50 žmonių grupei - 18 Eur/žm |
Atsiliepimai