Klaipėdos rajono turizmo informacijos centras

Picų kepimo edukacija restorane "Sakai"

Gaminti picos tešlą - tai puikus būdas susipažindinti su mielėmis, duonos kildinimu ir gyvybės ratu. Mielės yra mažos vienaląstės būtybės, gyvenančios visoje žemėje. Kai atrenkame tinkamas mieles, jos valgo mūsų duodamą maistą ir pradeda augti. Kas atsitinka, kai mūsų vaikai valgo per daug? Jie raugėja, kaip ir mielės, kai prisisotina suvalgyto cukraus. Dėl jų išskiriamų dujų tešla plečiasi, todėl duonos ar picos pluta pakyla. Įdėjus tešlą į orkaitę, mielės miršta ir galime valgyti skanią duoną.

Dažnai sakoma, kad maisto gaminimas yra menas, o kepimas - mokslas. Gamindami galime sumaišyti ingredientus ir sudaryti skirtingus skonių derinius, bet jei kepdami praleisime svarbų ingredientą, mūsų receptas niekada nepasiteisins.

Išbandykite įdomius eksperimentus, gamindami mažas tešlos dalis be druskos ar mielių. Kas atsitiks su ingredientais? Ar iš jų iškepa skani pica? Net ir iš neteisingai išmatuotų ingredientų tešlos susidarys pluta, kuri netinkamai iškeps.

Pagaminus tinkamos rūšies tešlą, pabrėžtina yra krosnies įkaitinimo ir tinkamos temperatūros nustatymo svarba. Išmoksite, kas nutiktų, jei kepimo metu krosnis būtų per karšta arba atvėsusi. Kai krosnis tinkamai įkais, įdėsime picą į ir stebėsime, kas vyksta.

Picų kepimo edukacijas galima užsakyti tik suderinus iš anksto, tel. 8-685 25060, el. paštu info@gribze.lt

Atsiliepimai

Komentuoti