Klaipėdos rajono turizmo informacijos centras

VIENYBĖ TEŽYDI

Minėjimai

Kovo 11-osios automobilių karavanas aplink Klaipėdos rajoną.

Kiekvienam žmogui brangi jo laisvė, kiekvienai tautai svarbi nepriklausomybė, todėl 2021 kovo 11-ąją kviečiame pakilti nuo sofų ir nepažeidžiant vyriausybės nustatytų ribojimų atšvęsti Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną, automobiliais apvažiuojant Klaipėdos rajoną. Sukurkime šventę sau ir Klaipėdos rajone gyvenantiems kaimynams.

Automobilio ekipaže keleivių skaičius ir sudėtis laikantis tuo metu galiojančių pandemijos valdymo priemonių ribojimo. Nuo kovo 6d. automobilyje leidžiama važiuoti vienos šeimos nariams arba dviem skirtingų šeimų asmenims (vyriausybės sprendimas gali keistis).

Maršruto pradžia Senoji gatvė Gargžduose (prie miesto vėliavos), 11 val. Prisijungia visi norintys. Pagal galimybes ir pageidavimą galima prisijungti prie karavano bet kurioje maršruto vietoje (maršruto žemėlapį rasite žemiau). Koloną lydės Lietuvos kelių policija, linksmins ir informuos Klaipėdos krašto radijo stotis “Radijogama” (99FM Klaipėda).

Automobiliai puošiami saugiomis gerai pritvirtintomis dekoracijomis, kurios netrukdo vairuotojui ir kitiems eismo dalyviams. Automobiliai puošiami valstybine vėliava (pageidautina kairėje pusėje). Kita atributika pasirinktinai: gyvenviečių, miestelių ar bendruomenių vėliavos, istorinė Lietuvos vėliava, Žemaitijos vėliava, kitos vėliavos, plakatai ar lipdukai POLITINĖ IR PARTINĖ ATRIBUTIKA NEPAGEIDAUJAMA. Bendras dekoracijų aukštis 3,5 m, tai riboja tunelis ties Jakais, priešingu atveju teks apvažiuoti tunelį Jakų žiedu link Dovilų. Važiuojant kolonoje laikytis Kelių eismo taisyklių: nepažeidinėti kelio ženklų ir horizontaliojo kelio ženklinimo, viešose gatvėse ir keliuose bendrame eismo sraute, nestabdyti ir dirbtinai nelėtinti eismo srauto, neblokuoti sankryžų, pėsčiųjų perėjų ar išvažiavimų iš teritorijų, nekelti pavojaus sau bei kitiems eismo dalyviams. Sutartas maksimalus judėjimo greitis 60 km/h. Lenkti kitus kolonos dalyvius draudžiama. Laikytis saugaus atstumo, tvarkingai ir atsakingai pritvirtinti vėliavas ir plakatus. Sustojus nebandyti pasivyti savo vietos, o pavijus prisijungti prie kolonos galo. Sustoti ir būriuotis daugiau nei vieno automobilio ekipažams draudžiama. Maršrutas dėl kelių stovio gali nežymiai keistis.

Visi turintys idėjų ir galintys prisidėti prie šventės organizavimo, ar turintys klausimų susisiekite bendraivisi@gmail.com